Soest

Inloggen
Welkom
Animatie
Ik wil hulp
Contact
Over ons
Nieuws
Privacy

Praktijkverhaal: Schuld vanaf de bruiloft

Aflossen van de lening viel tegen

“Toen we kerstpakketten kregen van de diaconie en andere extraatjes drong het tot me door dat het echt niet goed ging met ons.” Sandra (29) besloot dat ze niet konden blijven doormodderen, zoals ze het zelf noemt, en vroeg hulp van een SchuldHulpMaatje in haar woonplaats in het oosten van het land. Het is nu anderhalf jaar verder en tot haar opluchting bellen er geen deurwaarders meer aan en ligt de aanvraag voor schuldsanering bij de Stadsbank. Binnenkort hoort zij of de aanvraag voor de zogenaamde wsnp regeling (wet schuldsanering natuurlijke personen) door de rechter wordt toegekend. Als dat lukt kan zij met haar man en twee kinderen over drie jaar verder met een schone lei. Voor het eerst sinds haar huwelijk en heel veel stress. 

Achteraf gezien begon de financiële ellende van Sandra en haar man Rick met de lening voor hun bruiloft zes jaar geleden. Die dachten ze makkelijk te kunnen aflossen, maar dat viel tegen. Tegenslagen, ziekte, misverstanden bij de belastingdienst. Ze kwamen er niet meer uit, hoe ze ook hun best deden. Daardoor raakten ze om beurten overspannen.   

Hun maatje heeft nu alles met hen op een rijtje gezet. En ook wilden ze liever geen schuldsanering, ze begrijpen nu dat het niet anders kan. Maatjes Paul en Ben leerden hen budgetteren en hoe je met je geplande huishoudgeld uitkomt. Sandra wil beslist een van hun gouden tips noemen: Pin één keer voor de rest van de week en betaal al je boodschappen contant. Zo houd je overzicht wat je uitgeeft.