Soest

Inloggen
Welkom
Animatie
Ik wil hulp
Contact
Over ons
Nieuws
Privacy

Praktijkverhaal: Gescheiden en baan verloren

Schulden achtergelaten

Nely raakte in de problemen na een echtscheiding. Dat is op zich al een hele klap, maar kort daarna verloor ze ook haar baan. Dan gaat het opeens heel hard. Voor ze het wist liep haar financiële situatie uit de hand. Achteraf vindt zij het ook niet handig dat zij er voor de buitenwereld niet voor uit wilde komen. “Samen met mijn zus had ik nog een vakantiereisje geboekt terwijl ik het me eigenlijk niet meer kon veroorloven”, vertelt ze. Nely werd ziek van alle stress.

Gelukkig werkte ze als vrijwilliger bij het inloophuis waar ze mensen helpen met hun financiën. Daar durfde ze het aan iemand te vertellen en die adviseerde haar om zo snel mogelijk hulp te vragen. “Want hoe langer je daarmee wacht, hoe ingewikkelder het is om eruit te komen.” Nely is blij dat ze naar die goede raad heeft geluisterd. “Nu geniet ik ervan dat ik weer verjaardagcadeautjes voor mijn kinderen kan kopen”, vertelt zij.

Nely werd zelf ook SchuldHulpMaatje. Omdat ze als geen ander weet hoe geweldig het is als je schulden achter je kunt laten.